Kanelsnegle over bål

Du tænker sikkert…. HVAD! Kan man lave det?

Ja det kan man sku! Og de smager da bare fuldstændig himmelsk. Jeg har lavet kanelsnegle over bål 4 gange nu og det var først sidste gang de blev lavet at de blev fuldstændig perfekte! Derfor er jeg nu klar til at dele med dig hvordan de er blevet lavet, så du ikke laver de samme begynder fejl som jeg gjorde. På denne måde kan du nyde dem fra aller første gang! 🙂

De kan både laves i en luksus udgave, men også i en lettere udgave. Jeg deler selvfølgelig begge dele med dig. Så kan du selv vurdere hvad du har tid og overskud til.

Den vigtigste detalje kommer længere nede…. nemlig hvordan de skal bages. Det er her der altid sker flest fejl og dem vil vi gerne undgå så kanelsneglene bliver så lækre som muligt!

Luksus opskrift:

  • Dejen

  • 1 1/2 dl mælk

  • 100 g smør

  • 25 g gær

  • 2 æg

  • 50 g sukker

  • 1 vaniljestang, kornene herfra

  • 1 tsk kardemomme, stødt

  • 1 tsk kanel

  • 60 g grahamsmel, eller groft ølandshvede

  • 1/2 tsk salt

  • 300 g hvedemel, måske en smule mere (mærk efter om dejen er tilpas smidig og ikke alt for klistret)

Du starter med at lune mælken og komme smøres deri så det smelter. Derefter smulres der gær i.

Nu skal alle de tørre ingredienser blandes i blandinden med mælk, smør og gær. Derefter tilsættes der de 2 æg.

Til sidst kommer du hvedemelen i, og ælter dejen. Dejen skal hæve i min. 30 min.

Du kan med fordel lave dejen hjemmefra så den er klar til at blive brugt når du kommer i skoven og skal lave dine kanelsnegle. Eller køb en rulle færdig dej i Rema, Netto, Fakta eller det sted du plejer at handle 🙂

Kanelmasse:

  • 200 g smør

  • 100 g sukker

  • 1 stk kanel

Bland disse ingredienser sammen og smør dem ud på dejen som er rullet ud på et skærebræt f.eks.

Der skal et lækkert tykt lag på!

Derefter skal pladen bare rulles sammen til en lang rulle og skæres ud.

Så bliver de lagt i gryden og der drysses ekstra kanel og sukker udover for lige at give den hele armen og gøre dem ekstra lækre! 🙂 - det kan være en fordel at varme gryden godt op inden du kommer sneglene i. Dette afhjælper at kanelsneglene brænder på. Nogen kommer olie i bunden - dette vil jeg ikke mene er nødvendigt, da de kommer til at afgive rigeligt med fedtstof.

Du kan passende i mens du venter lave dig en kop kaffe.

Nu kommer det vigtigste – hvordan du skal bage kanelsneglene.

Man sørger for at lave et fint stort bål, således at der er massere af gløder. Det er vigtigt der er gløder nok til hele bagningen. Ellers må man ligge lidt til løbende.

Man skraber alle gløderne ud i til siderne, sådan at der er en stor bar plet mit i bålet hvor der IKKE er gløder. Det er vigtigt der ikke er gløder under gryden da de ellers vil brænde på.

Du stiller gryden ind, og ligger de store gode gløder oven på grydens låg. På denne måde får man effekten ligesom en ovn, og der vil være varmt inde i hele gryden og ikke kun nede fra.

Alt efter hvor varmt og stort dit bål er, skal de have mellem 15-20 min før de er færdige.

PRØV LIGE AT SE HVOR LÆKRE DE ER!!!

OG…. hvis du gerne vil gøre det ekstra ekstra lækkert – hvis det da kan blive mere lækkert, tager du lige lidt flormelis med og laver en lidt glasur og kommer det oven på den lune kanelsnegl.

VELBEKOM! Hvis du får dem lavet så tag endelig @zeniamaltha på instagram så jeg kan se hvor gode de er blevet! 😀

Forrige
Forrige

Madpandekager med fyld i tipiteltet