Madpandekager med fyld i tipiteltet

Er du klar til at se nogle billeder, der kommer til at sætte gang i mundvandet? Fordi de her madpandekager med fyld er bare for lækre! 🙂 Vi lavede dem da vi var ude og sove i tipitelt, og i tipien har vi altid en brændeovn med. Den har mange gode funktioner. Den fungere både som varme, til madlavning, koge vand til kaffe osv. Det er bare så hyggeligt og lækkert at være afsted på den måde.

Hele retten er lavet på brændeovnen i tipiteltet, og der er kun brugt en pande til at lave alle delene. Win win – mindre opvask!

Opskrift på pandekager:

4 æg
6 dl minimælk
¼ tsk. salt
2½ dl fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
2 dl hvedemel
smør til stegning

Mix det hele sammen i en flaske eller en skål og steg pandekagerne.
Du kan også gøre det nemt for dig selv og købe en af de der shake and bake pandekager. Det fungere uden problemer og smager mindst ligeså godt.

Opskrift på fyld:

champion
peberfrugt
smør til stegning
salt / pepper
asparges
løg
hvidløg
skinke strimler
revet ost

Du starter med at lave pandekagerne, og bagefter stille dem til side da vi jo skal bruge panden igen.

Fyldet starter du med at skærer ud i de stykker du synes der passer. Vi startede med at svitse skinken af og kom derefter de resterende råvare på panden og svitsede dem af også. Simpelt og lækkert. Smag til med salt og pepper 🙂

Her er det jo igen lige hvad man fx har i køleskabet, eller hvad man har lyst til. Jeg er stor fan af tøm køleskabet, og jeg forsøger altid så vidt muligt at undgå at smide noget ud, og derfor blev det dette mix denne gang.
Jeg vidste at vi skulle ud og sove i 3 dage, og derfor var det oplagt lige at tømme køleskabet så der ikke lå en masse rester til når vi kom hjem 🙂

Og så ved jeg at der var en der var rigtig overrasket over hvor lækker, den her ret det var. Når man tænker på hvor simpelt det er at lave.

Hvis du ikke har så meget tid eller overskud til at lave det hele når du er ude kan du jo forberede hjemmefra, ved enten at ryste dejen eller lave pandekagerne klar hjemmefra, og du kan f.eks. skærer alle alle grønsagerne ud også, så du er klar til at smide det hele på panden. Enten på trangia eller på bålet.

Velbekomme.

Husk at tagge mig @zeniamaltha – når du f.eks. laver denne lækre ret og tænker på mig! 🙂

Forrige
Forrige

Krondyr Jerky med egen marinade

Næste
Næste

Kanelsnegle over bål