Krondyr Jerky med egen marinade

Hvem elsker ikke beef jerky? Det gør jeg i hvertfald. Derfor er det helt naturligt for mig at skulle prøve kræfter af med dette, lavet ud af vildt kød. Der kan bruges alle slags klovbærende. Og det kan sikkert også laves af fuglevildt - dette har jeg dog ikke prøvet kræfter af med endnu. Men det skal da komme an på en prøve når jeg på et tidspunkt har fugle vildt i fryseren eller direkte med hjem fra en jagt! :)

Krondyr jerky er en utrolig sund snack til diverse jagter eller til den lille sult i løbet af dagen. Og oveni det er det virkelig en nem snack at lave. Det kræver ikke ret meget. Så jeg vil nu vise dig hvordan du laver dine egne lækre og næringsrige beef jerky-snacks. Så hvis du er på udkig efter en ny og spændende måde at holde din energi oppe på, så skal du prøve denne opskrift på krondyr jerky med min egen hjemmelavede marinade!

DETTE SKAL BRUGES

900g krondyr / jeg har brugt filet.
Dehydrator / eller ovn.

 Marinade:

  • 2 dl soyasauce

  • 3 fede hvidløg

  • 150g farin

  • 4 tsk worcestershire sauce

  • 3 tsk frisk kværnet peber

  • 2 tsk løgpulver

  • 2 tsk paprika

  • 4 tsk salt

SÅDAN GØR DU 

  • Skær kødet i skiver på mellem 0,5 og 1 cm alt efter hvad man bedst kan lide.

  • Marinaden laves i en skål. Læg brunt sukker, soyasovs, Worcestershire sauce, røget paprika, løgpulver, salt, peber, 3 fede hvidløg og pisk det hele sammen indtil det hele er arbejdet godt sammen og sukkeret er blevet opløst.

  • Læg kødskiverne ned I marinaden og vend det godt til alt kødet er blevet dækket af marinade. Dæk skålen til med et låg, sølvpapir eller lignende og stil det i køleskabet. Lad kødet ligge i mindst 6 timer eller natten over. Vend gerne kødet rundt i marinaden 1 til 2 gange mens det ligger på køl.

  • Tænd ovnen på 80 grader eller sæt din dehydrator på 70 grader og læg kødet på en rist (husk at have noget nedenunder til at samle fedt og marinade sammen, så det ikke falder ned i bunden af ovnen). Dette skal du ikke hvis du laver det i en dehydrator, så skal du blot lægge det på de medfølgende riste.

  • Lad kødet være i ovnen i 5 timer indtil det er tørret ud. Hvis du laver det i en dehydrator skal det have 7 timer. Husk at vende kødet under vejs, gerne 1 gang nok til at få et godt resultat. Man kan tjekke om kødet er færdigt ved at tage et stykke ud, lad det køle af. Kødet skal være tørt at røre ved, se læderagtigt ud og være sejt men stadig mørt.

  • Opbevar din nye krondyr jerky i en lufttæt beholder. Hvis din jerky er blevet tørret rigtigt ud, vil det kunne holde sig i omkring 1 uge ved stuetemperatur. Sæt i køleskabet eller fryseren for længere holdbarhed.

  • Du kan med fordel vacumpakke kødet i små poser og fryse det ned. På denne måde holder det op til 1 år i frysren. Hvis du vacumpakker det og ligger det køkkenskuffen kan det holde op til 6 mdr.

NOTER

Læg kødet I fryseren 1 til 2 timer inden det skal skæres i skiver, det gør det noget lettere at skære kødet ud.

God fornøjelse - du må endelig smide en besked ved spørgsmål eller tagge mig på @zeniamaltha hvis du vil dele dit resultat.

Forrige
Forrige

Cowboy toast m. råvildt og et twist

Næste
Næste

Madpandekager med fyld i tipiteltet